Inaugurarea unui nou teren sportiv în cadrul Liceului Teoretic „Petru Zadnipru”

Astăzi, 2 martie 2024, în cadrul Liceului Teoretic „Petru Zadnipru” din municipiul Chișinău a avut loc inaugurarea unui nou teren sportiv. Acesta este destinat celor peste 1100 de elevi, care-și fac studiile în liceu, precum și tuturor celor implicați în activități sportive în parteneriat cu instituția.
 
Prezent la evenimentul de deschidere, Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că în ultimii ani, municipalitatea investește tot mai mult pentru dezvoltarea sportului în capitală, iar inaugurarea noului teren multifuncțional este parte a unui Program municipal amplu privind amenajarea terenurilor sportive în instituțiile de învățământ preuniversitar.
 
În context, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a menționat că odată cu inaugurarea noului spațiu pentru practicarea sportului, elevii liceului vor avea mai multe posibilități de a se dezvolta, atât la orele de educație fizică, cât și în cadrul secțiilor sportive, să obțină performanțe în acest domeniu, pentru că mișcarea este primordială atât pentru sănătatea corpului, cât și cea a minții.
 
Construcția și dotarea acestuia a fost posibilă grație aportului de peste 1 500 000 lei al Primăriei municipiului Chișinău. Terenul este destinat antrenamentelor, jocurilor și competițiilor sportive, fiind o necesitate absolută pentru pregătirea fizică a elevilor și promovarea unui mod sănătos de viață.
 
Astfel, datorită eforturilor comune depuse de Primăria municipiului Chișinău, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și Federația Moldovenească de Fotbal, procesul de implementare al claselor specializate de fotbal în instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău este în continuă dezvoltare. Așadar, elevii claselor specializate se vor bucura de cele mai bune facilități pentru procesul educațional și sportiv, care presupune 10 ore de fotbal săptămânal în cadrul disciplinei „Fotbal”.
 
Menționăm că Proiectul pilot „Fotbal în școli” a cuprins șase instituții de învăţământ secundar, ciclul II din municipiul Chișinău. Asta înseamnă că mulți dintre copiii talentați, care nu au posibilitate să facă fotbal decât în timpul școlii, vor putea să-și realizeze visul grație acestui proiect.
 
🌐Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale și veridice informații despre sistemul educațional din municipiul Chișinău, te invităm să ne urmărești pe canalul nostru oficial de Telegram – https://t.me/dgetschisinau