Informație detaliată privind distribuirea dezinfectantului către instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău

În scopul protecției sănătății elevilor, copiilor și a cadrelor didactice, în contextul situației pandemice Covid-19, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a demarat procesul de distribuire a dezinfectantului lichid pentru mâini în instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău.

Astfel, începând cu 25 august 2020, toate instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău au primit dezinfectanți și materiale de igienă.

În context menționăm că peste 4.641 de litri de săpun lichid, 103.140 de bucăți de săpun solid și peste 4.640 de litri de dezinfectant lichid pentru mâini au fost livrate școlilor și grădinițelor din municipiu. În total, 331 de instituții de învățământ general din municipiu, au recepționat produsele de dezinfectare și igienă. Prin urmare, în toate entitățile educaționale din municipiu, care includ circa 130.000 elevi/copii, au fost distribuite produsele de igienă de primă necesitate și dezinfectanți.

La data 18.12.2020 a fost postată informația privitor la   asigurarea elevilor și cadrelor didactice cu dezinfectant pentru mâini și anume 28567 butelii de dezinfectant a câte 5l fiecare, în total 142835 litri de dezinfectant lichid atât de necesar la moment.

Menționăm că DGETS a distribuit dezinfectantul lichid pentru mâini în instituțiile de învățământ primar și secundar și în instituțiile de educație timpurie în conformitate cu numărul de elevi/copii existent în fiecare instituție.

Cantitatea de soluție dezinfectantă, distribuită, este suficientă pentru a asigura condițiile de igienă al elevilor și copiilor până la sfârșitul anului de studii 2020-2021.

DGETS reiterează îndemnul către elevi și cadre didactice de a respecta cu strictețe regulile de protecție împotriva răspândirii virusului Covid-19, prin purtarea măștii de protecție în locurile publice, spălatul frecvent al mâinilor și respectarea distanței fizice.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău își exprimă recunoștința pentru suportul oferit din partea partenerilor, în contextul luptei cu pandemia de COVID-19.

https://cutt.ly/pjmySA3

Lista instituțiilor din municipiul Chișinău beneficiare de donațiile UNICEF

https://cutt.ly/3jmtz1l

(lista instituții beneficiari donatii)