Înscrierea în clasa I – determinarea maturității școlare a copiilor

Centrul psiho-socio-pedagogic din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport organizează procesul de evaluare psihologică în vederea determinării maturității școlare doar:

  • Copiilor care n-au împlinit 7 ani până la începutul anului școlar (01 septembrie 2023) și n-au frecventat grupa pregătitoare a unei instituții de învățământ preșcolar;
  • Copiilor care n-au împlinit 7 ani până la începutul anului școlar și n-au Raportul despre dezvoltarea fizică, socio-emoțională, cognitivă și maturitatea școlară.

Menționăm , determinarea maturității școlare a copiilor se va programa în prealabil pentru ședința de  evaluare la num. de tel: 022-270-667.

Astfel, evaluarea se va realiza în cadrul Centrului psiho-socio-pedagogic, str. Veronica Micle 4A.

Atenție:

Asigurați-vă că aveți în posesie actele ce atestă identitatea părintelui și copilului pentru a le prezenta în ziua evaluări psihologului.

Rețineți:

Aveți încredere în psiholog, care va facilita comunicarea cu copilul. După finalizarea probelor de evaluare, care durează de la 20-30 min, psihologul va elibera actul care conține caracteristicile de dezvoltare a copilului conform particularităților individuale și de vârstă cu concluzia ,,se recomandă/ nu se recomandă înmatricularea în clasa I”.

Important:

Evaluarea decurge prietenos și pe înțelesul copilului. Probele de evaluare sunt destinate pentru determinarea capacităților psihice-cognitive: memoria, gândirea, limbajul, imaginația, creativitatea și atenția, stilul personal al copilului de a realiza o sarcină și de a relaționa.

IMPORTANT: Nu e necesar Raportul despre maturitatea școlară:

  • Copiii care au împlinit 7 ani către începutul anului școlar (01 septembrie 2023) indiferent dacă au frecventat sau nu grupa pregătitoare a unei instituții de învățământ preșcolar!!!

Reamintim că, conducătorii instituțiilor de învățământ preșcolar vor asigura elaborarea raportului despre dezvoltarea fizică, socio-emoțională, cognitivă, a limbajului comunicării, precum a dezvoltării capacităților aptitudinilor de învățare, la finele grupei pregătitoare tuturor copiilor care au frecventat grupa pregătitoare a instituției date.