Inspectarea lucrări de reabilitare termică la Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din municipiul Chișinău

Primarul General, Ion Ceban împreună cu responsabili din cadrul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, au efectuat astăzi, 07 aprilie, o inspecție la Liceul Teoretic ,,Principesa Natalia Dadiani”, unde se desfășoară lucrări de reabilitare termică a clădirilor, în cadrul Proiectului „Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”.

Lucrările de reabilitare termică a Liceului Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” sunt pe ultima sută de metri. Actualmente se lucrează la anexa liceului unde sunt atelierele școlare. Urmează aplicarea tencuielii decorative. Astfel, cei 1400 de elevi care învață la Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani”, deja în această iarnă au beneficiat de condiții mai bune de studii, în clase unde este cald și luminos transformându-se într-o instituție modernă.

Reamintim că acțiunile de lucru s-au desfășurat în cadrul Proiectului ,,Eficiența Energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, care presupune renovarea și eficientizarea din punct de vedere energetic a mai multor instituții de învățământ. Lucrările au inclus reparația fațadei, izolarea exterioară a clădirii, schimbarea ușilor și a sistemului de încălzire, reparația sălilor de clasă și a scărilor.

De asemenea, în multe alte instituții de învățământ primar și secundar, dar și cele șase grădinițe din municipiu (nr. 127, 225, 112, 34, 146 și 167), selectate în cadrul acestui proiect, se desfășoară în continuare lucrări de reabilitare termică.

Primarul Capitalei a mai anunțat că urmează să înceapă și reabilitarea energetică la trei spitale din Capitală: IMSP „V. Ignatenco”, IMSP SCM ”Sfânta Treime” și IMSP SCM nr.1.

Valoarea totală a proiectului este de 25 milioane de EURO și este implementat de Primăria municipiului Chișinău, cu participarea financiară a partenerilor de dezvoltare: BERD (10 milioane împrumut), BEI (10 milioane împrumut) și Fondul pentru energie E5P (state donatoare – Uniunea Europeană (cel mai mare donator), Suedia, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Lituania, Norvegia, Polonia, România, Republica Slovacă), (5 milioane grant).