„Internet Gigabit pentru școala ta”

Direcția Generală Educație, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chișinău anunță că în cadrul Memorandumului de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație” semnat între Ministerul Educației și Cercetării, partenerii de dezvoltare și operatorii de servicii internet, Centrul de Inovații Digitale în Educație și compania „StarNet” lansează proiectul „Internet Gigabit pentru școala ta”.

Tehnologiile moderne și internetul ne oferă, în viața de zi cu zi, acces fără bariere la comunicare și schimb de informații. Conectarea școlii la internet de mare viteză va transforma procesul de predare-învățare-evaluare. La un click distanță pentru profesori și elevi vor fi numeroase resurse educaționale online, vor putea accesa informații utile procesului educațional și utiliza diferite aplicații și sisteme informaționale online. Acces la internet mai înseamnă acces la diverse instrumente digitale pentru participare sau evaluare cu ajutorul cărora profesorii pot face lecțiile mai interactive.

Conectarea instituțiilor educaționale la internet de mare viteză este una dintre direcțiile strategice stipulate în Memorandumul de Înțelegere „Susținerea conectivității și utilizarea tehnologiilor digitale în educație” semnat între Ministerul Educației și Cercetării, partenerii de dezvoltare și operatorii de servicii internet.

Obiectivul este de a asigura conectivitate Gigabit pentru fiecare școală, pe etape, începând cu instituțiile educaționale din municipii și orașe (centre raionale) și treptat acoperind școlile din sate pentru a reduce decalajul digital.

Solicitările pot fi depuse prin completarea formularului de pe următorul link: Completați formularul

Data limită de completare a formularului este 31 decembrie 2021, ora 12:00.

Descrierea tehnică a ofertei de conectare și condițiile de eligibilitate.