Lansarea Concursului „Premiile pentru debut în literatură pentru anul 2023”

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport vă informează privitor la lansarea Concursului „Premiile pentru Debut în Literatură pentru anul 2023”, organizat de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din cadrul Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural a Primăriei municipiului Chișinău.

Despre Concurs:

  • Competiția este dedicată scriitorilor și criticilor literari debutanți din Republica Moldova, oferindu-le o platformă pentru a-și prezenta creațiile literare.
  • Lucrările vor fi încadrate în categoriile: poezie, proză, critică și eseu.
  • Participanții la concurs nu trebuie să depășească vârsta de 47 de ani, iar perioada editării cărții să fie ianuarie – decembrie 2023.

Procedura de Participare:

Doritorii de a participa sunt încurajați să aducă lucrările până la data de 23 februarie 2024, la Sediul Central al BM „B.P. Hasdeu”, situat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148.

Gala Premiilor pentru Debut în Literatură:

Pe 28 februarie, toți concurenții vor fi invitați la „Gala Premiilor pentru debut în literatură”, unde scriitorii nominalizați vor primi premii bănești și mențiuni. Prin această inițiativă, încurajăm noile voci literare să își facă simțită prezența și să împărtășească cu publicul creațiile lor.

A se vedea Regulamentul aici.