Lansarea Forumului Municipal al Cadrelor Didactice, ediția 2022 „Competențele secolului XXI”

🗓Astăzi, 22 august 2022, a fost lansat Forumul Cadrelor Didactice din municipiul Chișinău cu genericul: „COMPETENȚELE SECOLULUI XXI”, activitate organizată de Primăria municipiului Chișinău și Direcția Generală Educație, Tineret și Sport în debutul anului școlar.

Cultura calității educației prinde rădăcini prin intermediul tradițiilor. O tradiţie frumoasă a sistemului educațional municipal reprezintă Forumul Municipal al Cadrelor Didactice, organizat la debutul fiecărui an școlar.

🟢Viceprimara municipiului Chișinău, Angela CUTASEVICI, în locațiunea sa a menționat că “în acest an, în contextul nevoilor și expectanțelor elevilor, ale părinților, și a cadrelor didactice evenimentul are drept scop partajarea și asumarea responsabilității tuturor actorilor educaționali din municipiu pentru educația copiilor și elevilor, în conformitate cu taxonomia competențelor specifice secolul XXI. Astfel, se evidențiază conștientizarea rolului și atribuțiilor tuturor factorilor educaționali din municipiu pentru crearea condițiilor optime, favorabile educației de calitate, incluzive și echitabile pentru toți copii și elevii, pe tot parcursul vieții, în varii contexte formale, nonformale și informale.

🟢Andrei PAVALOI, șef adjunct al DGETS, prezent la eveniment a menționat că Forumul Municipal al Cadrelor Didactice este organizat prin prisma atelierelor specializate pe diverse domenii de interes pentru comunitatea pedagogică, care vor fi realizate în zilele 22, 23, 24 august. Aceste activități vor consolida cultura calității serviciilor educaţionale în conformitate cu nevoile elevilor, standardele educaționale, dezideratele secolului XXI și politica educațională națională.

În acest an, cadrele didactice vor beneficia de formări cu invitați speciali, experți internaționali:

  • Rolf GOLLOB, Profesor, Dr. h.c. Zurich University of Teacher Education
  • Oana MOȘOIU, Doctor în Științele Educației, Universitatea din București
  • Marian STAŞ, Coordonator Programul Educațional „Liderii Mileniului Trei”

👉👉👉În cadrul Forumului, la activitățile preconizate pentru cele patru zile se vor organiza circa 50 de ateliere specializate, cu participarea a peste 6000 de cadre didactice și manageriale.  

Forumul Municipal al Cadrelor Didactice ,,Competențele secolului XXI”, care se va desfășura online pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/dgetschisinau în perioada 22-25 august 2022 cu participarea specialiștilor naționali și internaționali.