Laptopuri noi pentru 121 instituții de învățământ din municipiul Chișinău

Direcția Generală Educație Tineret și Sport vă informează că un număr total de 1169 de laptopuri au fost recepționate în 121 instituții de învățământ general din municipiul Chișinău. Această inițiativă face parte din Proiectul (PRIM). Laptopurile vor juca un rol esențial în procesul educațional, înlocuind tehnica învechită din școlile primare, gimnazii și licee.

Menționăm că selectarea instituțiilor beneficiare s-a realizat luând în considerare numărul de elevi din fiecare instituție și raportul unități de tehnică nouă per elev. Astfel, numărul de laptopuri distribuite variază în funcție de necesitățile specifice ale fiecărei școli. Această inițiativă vizează modernizarea infrastructurii IT în școli, asigurându-se astfel că cadrele didactice și elevii au acces la echipamente moderne și resursele corespunzătoare pentru a-și îmbunătăți calitatea procesului de învățare.

Această investiție în modernizarea infrastructurii școlare subliniază angajamentul nostru față de educația și viitorul tinerilor noștri. Suntem convinși că accesul la echipamente moderne va spori calitatea procesului de învățare și va pregăti elevii pentru provocările societății contemporane.

Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău va continua să depună efort pentru a asigura că școlile din municipiul Chișinău dispun de condiții optime pentru desfășurarea activităților educaționale și că profesorii și elevii au acces la resursele necesare pentru a atinge performanțe academice de înaltă calitate.

Menționăm că în luna aprilie, Primăria Municipiului Chișinău și Alianța Națională YMCA (Young Men’s Christian Association) din Republica Moldova au organizat o ceremonie de donare a unui lot de 1700 de calculatoare, cu scopul de a sprijini educația și dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor și ale comunității în general.