Lecție de informare privind selectarea deșeurilor

ℹ️Direcția Generală Educație Tineret și Sport vă informează că 50 de elevi din clasele a IV-a de la Școala Primară nr.120 au participat la o lecție de informare privind selectarea deșeurilor. Această inițiativă a fost susținută de către specialiștii operatorului municipal de salubrizare, cu scopul de a educa elevii asupra importanței colectării selective a deșeurilor și de a le insufla practici responsabile în gestionarea resurselor.
 
📌În cadrul acestei sesiuni interactiv de informare:
 
✅️Elevii au învățat cum pot contribui la protejarea mediului înconjurător prin sortarea adecvată a deșeurilor.
✅️S-au abordat subiecte precum colectarea selectivă a hârtiei, cartonului, plasticului, metalului, aluminiului, sticlei și a deșeurilor alimentare.
✅️Specialiștii au discutat cu elevii despre importanța reciclării, economisirea resurselor naturale și protejarea mediului prin sortarea corectă a deșeurilor.
✅️Copiilor le-au fost explicate beneficiile procesului de sortare, inclusiv reducerea poluării, conservarea energiei și diminuarea cantității de deșeuri care ajung la depozit.
 
‼️Aceste sesiuni de informare și sensibilizare au ca scop încurajarea cetățenilor, inclusiv a tinerilor, să devină mai conștienți de impactul deșeurilor asupra mediului. DGETS promovează adoptarea practicilor responsabile în gestionarea deșeurilor și dezvoltarea unei culturi a sortării deșeurilor la sursă.