Lecțiile online difuzate la TV


?Lecțiile online difuzate la TV.
Canalele unde pot fi urmărite lecțiile sunt de la 920 până la 943.
————————————————————————–
De la 1 aprilie curent, lecțiile la disciplinele școlare plasate pe platforma educatieonline.md – pot fi urmărite şi la 24 de canale TV în sistemul digital terestru.
În acest sens, Primăria Chişinău a semnat un contract de colaborare cu Î.M. ,,Radiocomunicaţii”.
⏰Cursurile sunt difuzate 24/24 de ore.
Semnalul poate fi recepţionat de către cetăţeni în raza de 30 km de oraş, dar poate fi preluat gratuit şi de către distribuitorii de servicii media audiovizuale, în scopul de a difuza lecţiile video prin propriile reţele de cablu. Operatorii S.A Moldtelecom şi StarNet au semnat deja contract de colaborare cu Î.M. ,,Radiocomunicaţii”.
?Scopul proiectului este de a facilita accesul elevilor şi părinţilor la procesul educaţional.
Amintesc că acum un an, Primăria Chişinău în comun cu Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a elaborat platforma educatieonline.md, unde sunt plasate cursurile la toate disciplinele şcolare pentru toate clasele.
În prezent avem:
✅– 6153 de lecții plasate pe site
✅– 5116 de activități interactive
educaţieonline.md a devenit o bogată bibliotecă digitală, care treptat a devenit un proiect de succes atât pentru învățământul din municipiul Chișinău cât și din întreaga țară, dar și peste hotare.
Acum 3 săptămâni, a fost organizat Programul național de instruire „Didactica utilizării Bibliotecii digitale EDUCAȚIE ONLINE” la care s-au înscris 778 de cadre didactice și manageriale și în cadrul căruia s-au organizat 3 sesiuni de instruire la distanță cu mii de vizualizări.