Liceul Teoretic „Hyperion” din Durlești va avea un bloc nou de studii

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport informează că Primăria municipiului Chișinău continuă investiția în construcția unui bloc cu trei etaje la Liceul Teoretic ”Hyperion”, din Durlești. Costul total al proiectului este de 11 milioane de lei, dintre care investiția de 2,5 milioane lei suplinește cele 6 milioane de lei, care au fost distribuite pentru acest proiect la începutul anului.
Noul bloc va fi destinat exclusiv pentru clasele primare. Acesta va avea o sală sportivă, șase săli de clasă, două laboratoare, vestiare și băi la fiecare etaj. Legătura cu sediul central al liceului se va face printr-un coridor.
Proiectul presupune și amenajarea curții între blocul existent și cel nou și care va fi destinată elevilor claselor I-IV-a. În curte vor fi instalate bănci și pus pavaj. De asemenea, vor fi create zone cu desen sportiv pe asfalt. În prezent, la Liceul Teoretic ”Hyperion” sunt 50 de clase, dintre care 21 sunt clase primare. În total, în școală învață 1587 de elevi. Construcția noului bloc va permite organizarea lecțiilor într-un singur schimb.
Direcția Generală Educație, Tineret și Sport relatează că edificarea blocului va oferi condiții mai bune de studii şi mai multe posibilități pentru mai mulți copii. Suportul oferit de Primăria municipiului Chișinău demonstrează o cooperare eficientă între autorități, în scopul asigurării educației de calitate în municipiul Chișinău.