Magia de sărbători pentru copiii din tabăra „GREEN GATE FOR UKRAINE”

❄️Magia de sărbători pentru copiii din tabăra „GREEN GATE FOR UKRAINE” Centrul Orășenesc al Tinerilor Naturaliști (COTN), din subordinea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău, la invitația Primăriei Capitalei, a organizat astăzi, 29 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale, o serie de activități distractive dedicate copiilor din familiile refugiate din Ucraina.
🌲Aceștia au mers în centrul capitalei să se bucure de feeria sărbătorilor de iarna, de brad, decorațiuni și de magicul Orășel de Crăciun.
🎠La fel o surpriză plăcută din partea Primăriei Chișinău este faptul că cei 25 de copii au profitat din plin de caruselul amenajat cu ocazia sărbătorilor. Copiii sunt cei care trebuie să se bucure deopotrivă de frumoasele sărbători, să fie feriți de griji și să li se ofere cât mai multe motive de a zâmbi.
🗓Amintim că în luna martie a anului curent COTN a demarat proiectul – „ GREEN GATE FOR UKRAINE”, care presupune o tabără de zi pentru copiii din Ucraina.
🧑În această perioadă centrul a găzduit peste 500 de copii cu vârste între 4 și 14 ani, pe care i-a antrenat în diferite activități educative.
💡Aici copiii au posibilitatea să frecventeze gratuit cursuri de limbă română, teatru, cultura comunicării, desen, fotografie, web design ghidați de profesori calificați, într-o atmosferă caldă și prietenoasă.
📌De asemenea, centrul fiind axat pe educația ecologică a copiilor îi implică pe aceștia în activități de grădinărit, floristică, îngrijirea animalelor de companie, ocupații care dezvoltă în ei spiritul de promotori ai naturii.
🧑‍🏫Activitățile nu se opresc doar în incinta centrului, însă presupun și diferite excursii la Grădina Zoologică, teatre, muzee, spații de joacă și chiar vizite la instituții de stat cum ar fi Parlamentul Republicii Moldova.