Managementul instituțional în contextul implementării Strategiei Naționale „Educație – 2030”

Astăzi, 24 august 2023, a avut loc cea de-a treia întâlnire în format „opinie de expert” din cadrul Forumului Municipal Educațional „Chișinău – oraș care învață”, ediția 2023.

Activitatea cu genericul: Managementul instituțional în contextul implementării Strategiei Naționale „Educație – 2030” a adunat împreună cadre de conducere din instituțiile de învățământ preșcolar, primar și secundar din municipiul Chișinău.

Angela CUTASEVICI, Viceprimarul municipiului Chișinău, a venit cu un mesaj de salut pentru toți cei prezenți și dornici de a-și dezvolta noi abilități în direcția managementului proiectelor educaționale.

În cadrul evenimentului, a fost prezentă Daniela MUNCA-AFTENEV, Șefa adjunctă a DGETS, care a vorbit despre Proiectul transfrontalier „Educația Online fără Hotare” ediția 2023-2024, dar și despre importanța implementării proiectelor în domeniul educațional și beneficiile acestora pentru o învățare incluzivă și echitabilă.

Invitatul special de astăzi a fost Olga MOROZAN , doctorand, Ofițer Educație, Fundația elvețiană pentru copii „Pestalozzi”, Coordonatorul național al Rețelei internaționale iEARN iearn.org care a vorbit despre – Managementul proiectelor educaționale din perspectiva metodei predării pe bază de proiecte în contextul implementării Strategiei Naționale „Educație – 2030”. Expertul a venit cu sfaturi pentru implementarea proiectelor educaționale și cu idei inovative care le-ar ușura munca cadrelor didactice.

Astfel, managementul proiectelor educaționale este indispensabil în procesul de învățământ, acesta ajutând ca elevii să poată deveni mai motivați în învățare, iar rezultatele sunt cu adevărat valoroase pentru toți cei implicați.