Maratonul antiCOVID-19 pentru cadrele didactice

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău informează că în perioada 30-31 iulie 2021, în cadrul Maratonului de Vaccinare antiCOVID-19 organizat pentru cadrele didactice, s-au imunizat cca 850 de persoane: profesori, învățători, educatori și angajați auxiliari de la instituțiile educaționale din municipiu.

Acțiunea s-a desfășurat în contextul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 și este destinată preponderent cadrelor didactice, dar și tuturor categoriilor de personal din toate instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău.

Startul maratonului a fost dat vineri, 30 iulie, cu începere de la ora 08:00, și s-a desfășurat până sâmbătă, ora 17:00, fără programare, în regim de activitate – 08:00 – 17:00, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit – primul vaccinat.

În cadrul maratonului, au fost disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, aprobate în Republica Moldova, precum: AstraZeneca, Johnson&Johnson, Pfizer, Sinopharm, CoronaVac.

În acest context, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău încurajează cadrele didactice să meargă̆ la cel mai apropiat punct de vaccinare și să se imunizeze împotriva COVID-19.

Menționăm că pentru a începe noul an de studii cu prezența fizică a elevilor și profesorilor, este nevoie ca procentul cadrelor didactice și nedidactice imunizate să atingă̆ cca 70-80 la sută. Vaccinarea este absolut gratuită, se poate face oriunde, la toate instituțiile medicale, indiferent de viza de reședință.