Maratonul de vaccinare a cadrelor didactice din municipiul Chișinău

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău în comun cu Primăria Municipiului Chișinău își dorește imunizarea tuturor cadrelor didactice care activează în instituțiile municipale de învățământ

Până la începutul anului școlar au rămas două săptămâni!!! Pregătirile pentru anul școlar sunt în plină derulare. Pentru o asigurare funcțională eficientă a școlilor se cere o evaluare holistică a riscurilor și întreprinderea măsurilor exhaustive pentru diminuarea lor.

DGETS solicită maximă responsabilitate de la liderii școlari și vaccinarea profesorilor, ca măsură de urgență primară. Copiii merită o școală prietenoasă și de calitate și în perioada pandemiei. Pierderea cunoștințelor poate fi un proces irecuperabil, în mod special pentru copiii claselor absolvente.

Astfel DGETS îndeamnă comunitatea pedagogică și întreaga societate să se vaccineze: „Cu cât mai mulți oameni vor fi vaccinați, dezvoltând o imunitate colectivă, cu atât mai multe vieți vom salva și vom putea reveni la un regim obișnuit de activitate”!

În prezent, rata de imunizare în rândul angajaților instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău în 41 de instituții din cele 150 care activează̆ este de peste 75%. Îmbucurător este faptul că sunt deja instituții în care s-a vaccinat tot personalul angajat, 100%. Vaccinarea este necesară pentru toți noi, ca să revenim la o activitate școlară în regim normal.

Maratonul se va desfășura la Centrul Municipal de Vaccinare de pe strada Petru Rareș 18, în intervalul orelor 09:00 – 17:00. Vaccinarea va fi posibilă fără o programare prealabilă,  doar cu buletinul de identitate.

În cadrul maratonului, vor fi disponibile toate tipurile de vaccin împotriva COVID-19, aprobate în Republica Moldova, precum: AstraZeneca, Johnson&Johnson, Pfizer, Sinopharm.

Pentru a afla răspunsul la mai multe întrebări cu referire la vaccinarea anti Covid-19, accesează: https://msmps.gov.md/vaccinarea-impotriva-covid-19/?fbclid=IwAR2wbtk_O6X8DyTvaBofWdNEBi9CTc7AadLvXiLnGoqstYTChcZ8JxiJDQs