MENIUL – MODEL ( sezon vară-toamnă)

Implementarea MENIUL – MODEL ( sezon vară-toamnă)
*********************************************************************
Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vă informează că, începând de astăzi, 01 iunie 2021, a fost implementat  MENIUL – MODEL unic de către toate instituțiile de educație timpurie din orașul Chișinău
 
Menționăm, că MENIUL – MODEL unic pentru copiii din IET (3-7ani) cu regim de activitate de 9,5 – 10 ore din orașul Chișinău pentru anul 2020-2021, sezon ( vară-toamnă) a fost elaborat de un grup de lucru format din directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică, în cadrul DGETS și coordonat de CSP. Sortimentul produselor alimentare recomandate este în strictă concordanță cu cerințele Ordinului Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, Nr. 638 din 12.08.2016 „Cu privire la implementarea Recomandărilor pentru un regim alimentar sănătos și activitate fizică adecvată în instituțiile de învățământ din Republica Moldova”, HG nr. 722 din 18.07.2018 „Instrucțiunea privind organizarea alimentației copiilor și elevilor în instituțiile de învățământ general”.
 
Meniul model este variat, echilibrat, sănătos pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor, include la dejun iaurt natural, mai puțin zahăr și grăsimi și un sortiment mare de fructe și legume proaspete, carne de pui și curcan refrigerată, fileu de pește dezosat.
În context, DGETS aduce sincere mulțumiri societății civile pentru implicarea activă în vederea stabilirii unui meniu alimentar sănătos și corect pentru copiii din cadrul instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău. De asemenea, în scopul asigurării unui proces de alimentație calitativ în toate instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău, DGETS monitorizează zilnic respectarea tuturor normelor de organizare a alimentației, meniul în grădinițe/școli și condițiile de alimentație a copiilor/elevilor, Vezi linkul: https://cutt.ly/Ej6uXVP . În felul acesta DGETS își propune ca părinții să cunoască și să-i responsabilizeze pe directorii de grădinițe/școli.
————————————————————————–
Atașat regăsiți meniul model sezon (vară-toamnă) pentru copii/elevi din instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău….Meniul Model sezon (vară-toamnă) pentru copii/elevi din instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău