Meniul model unic pentru sezonul iarnă-primăvară

Începând de astăzi 01 decembrie 2023, în toate instituțiile de educație timpurie se implementează Meniul model unic pentru sezonul iarnă-primăvară, aprobat de către Direcția Generală Educație, Tineret și Sport (DGETS).
 
Acesta include trei mese principale şi o gustare (dejun, gustare, prânz, cină).
 
În continuare vom veni cu precizările de rigoare la capitolul elementelor noi al acestui Meniu Model.
 
1. Fructele proaspete folosite prepararea compoturilor au fost înlocuite cu cele uscate în asortiment.
2. S-a introdus salatele din legume fierte, coapte, combinate.
3. La capitol fructe proaspete au fost adăugate (portocale, mandarine, banane)
4. S-a majorat cantitatea de legume proaspete (broccoli, conopidă, tulpina de țelină, ardei dulci, roșii proaspete).
5. Noutate fiind dovleacul plăcintar și merele coapte.
6. Introduse fiind păstăi verzi congelate.
 
Menționăm că Meniul Model unic este elaborat în strictă conformitate cu prevederile Meniului model recomandat de Ministerul Sănătății.
 
Acesta fiind întocmit de către un grup de lucru (directori de instituții, lucrători medicali, tehnologi în alimentația publică) din cadrul DGETS, cu recomandările de rigoare a specialiștilor nutriționiști, reprezentanți ai ANSP și CSP.
 
Fișier atașat – https://cutt.ly/4wOJKXyx