Mergem protejați la școală!

Grație Campaniilor municipale de vaccinare împotriva COVID-19, lansate de Primăria Municipiului Chișinău (PMC), Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) s-a înregistrat o rată înaltă de vaccinare în rândul cadrelor didactice.

Numărul persoanelor vaccinate în instituțiile de învățământ din municipiu diferă de la caz la caz, în unele dintre acestea fiind înregistrate cifre impresionante, pe când în alte instituții cifrele sunt mai modeste.

Motivele invocate de cei care refuză, deocamdată, vaccinarea au la bază, de cele mai deseori, convingeri religioase sau probleme de sănătate, care provoacă temeri cu privire la inofensivitatea preparatelor anti-COVID.

Cea mai înaltă rată de vaccinare – se atestă la următoarele instituțiile de învățământ general din municipiu:

  • Gimnaziul nr.102 – 100%
  • Instituția Publică Gimnaziul „Dumitru Matcovschi” – 100%
  • Instituția de educație timpurie nr. 44 – 100%
  • Instituția de educație timpurie nr.79 – 100%
  • Liceul ,,Litterarum,, – 98%
  • IPL Da Vinci – 95%
  • LLTMI ,,Socrate” – 95%
  • IPLT „Alexandr Pușkin” – 94,3%
  • Școala primară nr. 19 – 92,9%
  • Scoala speciala nr. 12 – 90,5%

În acest context menționăm că vaccinarea rămâne a fi unica modalitate eficientă de a oferi siguranță atât copiilor, cât și cadrelor didactice, comunității în întregime. Fiind parte a unei societăți, suntem responsabili pentru sănătatea celor care ne înconjoară, DGETS vine cu îndemnul de a vă informa din surse oficiale și demne de încredere: MSMPS (https://msmps.gov.md/), ANSP (http://ansp.md/), OMS (https://www.who.int/), UNICEF (https://www.unicef.org/moldova/) toate bazate pe dovezi științifice.

Pentru a afla răspunsul la mai multe întrebări cu referire la vaccinarea anti Covid-19, accesează: https://msmps.gov.md/vaccinarea-impotriva-covid-19/?fbclid=IwAR2wbtk_O6X8DyTvaBofWdNEBi9CTc7AadLvXiLnGoqstYTChcZ8JxiJDQs

De asemenea, a fost creat un Ghid de comunicare privind vaccinarea împotriva COVID-19, accesibil în limbile Română și Rusă. Iar OMS pune la dispoziția populației un Ghid despre vaccinuri și imunizare împotriva coronavirusului.

Astfel, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău îndeamnă comunitatea pedagogică și întreaga societate să se vaccineze: „Cu cât mai mulți oameni vor fi vaccinați, dezvoltând o imunitate colectivă, cu atât mai multe vieți vom salva și vom putea reveni la un regim obișnuit de activitate!”