Monitorizarea procesului de alimentație

În perioada 25 ianuarie 2024 – 25 februarie 2024, comisia de evaluare constituită din conducerea și personalul Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău, inspectori ANSA, contabili și șefi ai secțiilor alimentație s-au deplasat cu vizite de monitorizare în instituțiile de învățământ primar și secundar ciclul I și II din municipiul Chișinău.
 
Scopul acestor acțiuni a fost de a efectua o evaluare detaliată a procesului de alimentație din aceste instituții, asigurându-se că standardele și reglementările corespunzătoare sunt respectate.
 
Printre normele care trebuiau respectate se evidențiază: organizarea și desfășurarea procesului de alimentație gratuită a elevilor, corectitudinea perfectării documentației tehnice normative a blocului alimentar, calitatea produselor alimentare, corectitudinea recepționării și păstrării în depozite, respectarea condițiilor sanitaro-igienice etc.
 
Aceste acțiuni de monitorizare urmăresc garantarea unui proces de alimentație adecvat din punct de vedere nutritiv și desfășurarea acestuia în condiții de siguranță și igienă.