Monitorizarea procesului de alimentație

ℹ Organizarea alimentației copiilor în instituția de educație timpurie include un complex de măsuri, realizat în strictă conformitate cu cadrul normativ existent. Astfel, în scopul organizării unui proces de alimentație calitativ și echilibrat nutrițional, IET nr.155, asigură zilnic respectarea tuturor normelor de organizare a alimentației, precum:
✅Transportarea, recepționarea și păstrarea produselor alimentare;
✅Controlul zilnic al calității materiei prime recepționate și a bucatelor finite;
✅Planificarea alimentației, prin elaborarea meniurilor zilnice de repartiție, cu specific de sezon și a sortimentului de produse, respectarea normelor fiziologice și financiare stabilite;
✅Prepararea și distribuirea bucatelor copiilor;
✅Asigurarea și menținerea bazei tehnico-materiale necesare conform standardelor stabilite;
✅Respectarea cerințelor sanitaro-igienice;
✅Formarea deprinderilor și culturii alimentației sănătoase la copii;
✅Colaborarea cu structurile teritoriale de control al organizării alimentației și cu părinții.