Mulțumim Pentru Implicare !

Centrul Municipal de Tineret Chișinău a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport continue să conlucreze cu celelalte structuri ale municipalității și  să coordoneze fluxul de refugiați din Ucraina

 Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău exprimă toată recunoștința pentru solidaritatea, empatia și omenia cu care se acționează în aceste zile.

Acești tineri, alături de alți sute de voluntari aflați pe teren, contribuie zilnic, umăr lângă umăr, la efortul comun al municipalității de a primi, acomoda și oferi asistența necesară oamenilor care fug din zonele de conflict din Ucraina.

Cu acești voluntari vorbiți la telefon, atunci când doriți să le întindeți o mână de ajutor refugiaților.

Menționăm că, comunitatea tinerilor voluntari este constituită din 654 de tineri, care la moment  nu sunt indiferenți și se implică activ în gestionarea crizei refugiaților. Zilnic cca 100 de voluntari sunt repartizați în cele 44 de spații de cazare amenajate de Primăria municipiului Chișinău sau partenerii publici și privați.

Tot ei sunt cei care-i întâmpină pe refugiați la Centrele de triere și plasament și-i ghidează care sunt următorii pași. Anume acești tineri oferă ajutorul atât de necesar la depozitarea produselor, acestea fiind sortate în funcție de tip: apa potabilă, produsele alimentare, produsele igienice, produsele destinate exclusiv copiilor.

De asemenea, tinerii deservesc cu bucate și băuturi fierbinți cetățenii ucraineni.

În context, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău exprimă sentimente alese și adresează mulțumiri tuturor tinerilor voluntari care își dăruiesc timpul prețios în nobilul scop de a ajuta refugiații din Ucraina.