Noi relații de colaborare în urma Forumului Social Urban Chișinău 2023

Forumul Social Urban Chișinău 2023, organizat de Primăria Capitalei, a creat relații frumoase de colaborare cu invitații internaționali.

Astfel, astăzi, 05 mai, în vizită la Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău au fost Dimitra MAKRI, Coordonatoarea Educației pentru Refugiați în Cadrul Ministerului Educației și Membră a Grupului de Lucru pentru Refugiați și Incluziune din orașul Larissa, Grecia, și Odysseas NASIMPIAN, Viceprimar al orașului Nea Smyrni, Grecia. Vizitatorilor li s-a comunicat despre activitatea DGETS și despre monitorizarea Direcțiilor de sector și a instituțiilor de învățământ general din municipiul.

Ulterior, aceștia au vizitat LT „Spiru Haret” din capitală, în scopul schimbului de experiențe și bune practici, a creșterii înțelegerii și respectului dintre culturi, precum și a dezvoltării relațiilor internaționale de colaborare.

Spre final, Dimitra MAKRI și Odysseas NASIMPIAN au mers la Grădinița nr. 215 pentru a afla mai multe despre dezvoltarea domeniul educației timpurii din municipiul Chișinău. În cadrul vizitei acestora li s-au prezentat oportunitățile și provocările întâmpinate în procesul de învățământ preșcolar. Aceștia au venit, în schimb, cu abordări și idei noi în domeniul educației timpurii.

Forumul Social Urban Chișinău 2023 este o oportunitate pentru municipalitate de a lega relații noi de parteneriat și de a consolida experiențele întru sporirea beneficiilor pentru comunitatea locală.