Noul laborator EDU Tech lab la IPLT „Gheorghe Asachi”

Direcția Generală Educație Tineret și Sport vă informează că la începutul lunii februarie a fost un moment deosebit pentru Instituția Publică Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”. În această perioadă, a avut loc inaugurarea primului laborator EDU Tech Lab, marcând o nouă etapă în evoluția învățământului și a tehnologiei educaționale în instituție.
 
Laboratorul EDU Tech Lab reprezintă un spațiu inovator, adaptat tuturor cerințelor pentru desfășurarea lecțiilor moderne și interactive. Acesta este un laborator digital inteligent, un ecosistem tehnologic avansat, ce dispune de materiale de lucru esențiale în procesul de predare-învățare de tip STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Math).
 
Scopul acestui proiect educațional remarcabil este de a oferi acces la spații moderne de învățare inovativă tuturor formabililor, indiferent de treapta de școlaritate. Laboratoarele EDU Tech Lab au ca obiectiv facilitarea studiului disciplinelor de bază și încurajarea colaborării, creativității și lucrului în echipă în rândul elevilor.
 
Cu ajutorul dotărilor de ultimă generație, precum echipamentele VR/AR, imprimantele, calculatoarele, scannerele și tabletele interactive, noțiunile teoretice devin accesibile, iar lecțiile devin experiențe fascinante și eficiente pentru copii.
 
Este important să menționăm că laboratoarele EDU Tech Lab sunt oferite de UNICEF, iar procesul de implementare și organizare este asigurat de ATIC, echipa „Tekwill în Fiecare Școală”, care a lansat 34 de laboratoare digitale în instituții de învățământ din întreaga țară în perioada 2021-2022.
 
Felicitări Instituției Publice Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” pentru această realizare remarcabilă și pentru angajamentul lor în modernizarea și îmbunătățirea calității educației în municipiul Chișinău.