O zi specială pentru 11 instituții din municipiul Chișinău și suburbii

Direcția Generală Educație Tineret și Sport vă informează că ziua de 12 octombrie a fost una specială pentru 11 instituții din Chișinău și suburbii, care au avut onoarea de a participa la o întâlnire oficială cu Doamna Secretară de Stat din Carolina de Nord, SUA, Elaine Marshall, desfășurată la Centrul cultural al Ambasadei SUA în Republica Moldova – „America House Chisinau”.
 
Aceste instituții, alături de sute de altele din întreaga țară, au fost beneficiarele unor gesturi de generozitate și colaborare frumoasă între Republica Moldova și Statul Carolina de Nord, SUA. Cu ajutorul acestor parteneriate solide, sute de cărți și materiale didactice au ajuns în școlile noastre, învățându-i pe tinerii noștri și inspirându-i să viseze.
 
Încă din 2017, mai multe instituții din Chișinău au găzduit experți americani care au vizitat țara noastră în cadrul unor vizite oficiale. Acești experți au colaborat la distanță cu școlile din Statul Carolina de Nord, stabilind legături durabile între elevii noștri și cei peste ocean.
 
Pentru a sărbători cei peste 15 ani de colaborare bilaterală și prietenie, elevii au creat o impresionantă expoziție de postere tematice. Această expoziție a fost prilej de mândrie pentru toți cei implicați, iar Doamna Elaine Marshall a fost profund impresionată de creativitatea și eforturile depuse de tinerii noștri.
 
Suntem recunoscători pentru parteneriatele noastre solide și pentru oportunitatea de a construi un viitor mai luminos și mai educat pentru tineri. Acesta este un exemplu elocvent de cum educația și colaborarea internațională pot să facă lumea mai bună!
 
Mulțumim Doamnei Elaine Marshall și partenerilor noștri din Carolina de Nord pentru sprijinul continuu și pentru că ne ajută să deschidem noi orizonturi pentru tinerii noștri!