Omagiu adus cuplului Ion și Doina Aldea-Teodorovici

Astăzi 07.aprilie 2022, în incinta IP Liceul Teoretic cu Profil Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” a fost organizat un eveniment de comemorare a cuplului Ion și Doina Aldea-Teodorovici, acele două inimi gemene ce au stat la baza renașterii naționale a poporului român-basarabean.

Elevii încurajații de profesorii au organizat, în incinta IP Liceul Teoretic cu Profil Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” pauze muzicale cu sonorizarea cântecelor regretaților artiști, au dăruit panglică tricoloră tuturor, i-au informat pe toți cu privire la importanța comemorării și impactului favorabil pe care l-au avut Ion și Doina asupra trezirii conștiinței naționale și respectiv a Mișcării de Eliberare Națională.

Pentru a păstra mereu vie și actuală muzica celor doi eroi – Ion și Doina Aldea-Teodorovici, organizatorii au lansat Concursul național de interpretare vocală pentru elevi „Cântăm dragostea”, ediția a IV-a. Concursul include piese din creația compozitorului și alte creații tematice (dragostea de mamă, patrie, neam, limbă, frumos).

Elevii au fost ghidați de profesorii Instituției și încurajați de directorul IP Liceul Teoretic cu Profil Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” – Iurie Donțu, care a încurajat inițiativa tinerilor. “Cu regret, unii tineri nu cunosc aportul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici la consolidarea societății noastre. Acești mari artiști merită o atitudine deosebită și un loc aparte atât în istoria țării, cât și în sufletul nostru”

Evenimentul a culminat cu depunere de flori la monumentul lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici din parcul Valea Morilor.