Oportunitățile și provocările angajaților din sistemul educațional municipal

 Oportunitățile și provocările angajaților din învățământul municipiului Chișinău, inclusiv perspectivele și inițiativele ce urmăresc schimbări pozitive în cadrul acestui sistem fundamental pentru viitorul societății noastre, au fost descrise impecabil și cu lux de amănunte, de către Margareta SÂRBU, Președinta Centrului Sindical Ramural Teritorial Chișinău din Domeniul Educației și Științei, într-un interviu recent pentru Ziarul „Făclia”.

Colaborarea viabilă a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport cu Centrul Sindical Ramural Teritorial Chișinău DEȘ creează condiții optime pentru ca educația să devină atractivă, iar tinerii să își dorească să vină în acest domeniu. De asemenea, doar împreună promovăm drepturile și oportunitățile acestora, iar prin intermediul „Ghidului tânărului specialist” oferim suport și informații esențiale pentru integrarea lor în sectorul învățământului municipal. Totodată, atragem nu doar tineri specialiști, dar ne străduim să îi menținem pe cei care deja activează în sistem.

Sindicatul este activ implicat în diverse evenimente importante organizate de DGETS: „Pedagogul anului”, „Diriginte, drag părinte”, organizarea de activități culturale și educaționale, precum și atestarea cadrelor didactice și manageriale.

Vă îndemnăm să citiți articolul integral pentru a afla mai multe despre rolul sindicatului în domeniul învățământului, care optează pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și pentru promovarea unei educații de calitate, dar și alte inițiative menite să sprijine cadrele didactice și manageriale din învățământul municipal.

Prin intermediul acestor eforturi, Centrul Sindical Ramural Teritorial Chișinău DEȘ, în frunte cu Margareta Sârbu în frumoasa colaborare cu DGETS, nu numai că își propune să atragă și să mențină personal calificat în sistemul educațional, dar și să îmbunătățească în mod continuu standardele de calitate ale învățământului în municipiul Chișinău.