Ordin nr. 501 din 18.04.2022

În temeiul Hotărârii Comisiei extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău nr. 58 din 15 aprilie 2022, Ordinului comun al Ministerul Educației Cercetării nr. 266 din 15.04.2022 și Ministerul Sănătății al RM nr. 362 din 15.04.2022, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a emis, Ordinul nr. 501 din 18.04.2022 Cu privire la măsurile de protecție în cadrul instituțiilor de învățământ general publice și private în contextul anulării stării de urgență în sănătate publică, conform căruia:

  • Se pune în aplicare Instrucțiunea privind măsurile de protecție în cadrul instituțiilor de învățământ publice în contextual epidemiologic al COVID-19, aprobată de MEC și ME (se anexează), începând cu 18 aprilie.
  • Se recomandă elevilor și angajaților din instituțiile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și extrașcolar portul măștilor de protecție în transportul public, în instituțiile medico-sanitare, în spațiile publice închise, în zonele cu potențial de aglomerație, în spații de uz comun la locul de muncă și studii, în sălile de ședințe, sălile de concerte, teatre, cinematografe, la întruniri și evenimente publice, în unitățile comerciale cu amănuntul, centrele comerciale etc.
  • Se abrogă ordinul DGETS nr. 1070 din 22.09.2021 „Cu privire la intensificarea măsurilor de precauție, prevenire și control epidemiologic în instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II:
  • Se abrogă interzicerea desfășurări festivităților sau altor evenimente publice în incinta instituțiilor de învățământ, inclusiv în curți.
  • Se abrogă interzicerea accesului în incinta instituțiilor de învățământ a persoanelor străine.

În contextul restricțiilor Covid relaxate, în instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău este posibilă revenirea la ritmul obișnuit de activitate.

Totodată, se reiterează necesitatea vaccinării anti – COVID cu schema completă, în scopul sporirii ratei de vaccinare a personalului din instituțiile de învățământ general.

Mai multe detalii…https://chisinauedu.md/wp-content/uploads/2022/04/pdf24_merged-14.pdf