Organizarea activităților educative și recreative pe parcursul vacanței de iarnă

💬🌲Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău vă aduce la cunoștință că, în spiritul angajamentului nostru pentru dezvoltarea continuă a elevilor, instituțiile de învățământ extrașcolar organizează o varietate de activități educative și recreative pe parcursul vacanței de iarnă.
 
🌲❄️În perioada vacanței de iarnă, instituțiile de învățământ extrașcolar sunt în plină activitate, respectând planurile de activitate și regulamentele specifice. Un set divers de evenimente este pregătit pentru a încuraja participarea activă a elevilor și pentru a promova tradițiile specifice sărbătorilor de iarnă.
 
✨️Activitățile programate includ:
✅️23 de evenimente cultural-artistice și concerte distractive
✅️18 concursuri
✅️17 ateliere de creație și master-classuri
✅️9 expoziții tematice
✅️13 excursii în municipiul Chișinău și la Iași
✅️1 seminar privind „Activitățile de informare în domeniul prevenirii violenței”
✅️9 competiții sportive, inclusiv starturi vesele la înot, competiții la atletica grea, competiții la înot în stilul „craiul pe piept” și competiții la radiogoniometrie.
 
👨‍🏫🏫Din cei 13.496 de elevi înscriși în cercuri, aproximativ 6.377 vor participa la aceste activități, având alături de ei 350 de cadre didactice implicate în organizarea evenimentelor. Elevi noi, care nu sunt înscriși în cercuri, vor beneficia, de asemenea, de aceste servicii în timpul vacanței.
 
👨‍🏫🏫Din numărul total de elevi înscriși, aproximativ 12.219 vor frecventa activitățile cercurilor, dintre care 7.407 în cadrul Centrelor de Creație și 4.812 în incinta instituțiilor de învățământ. Din totalul de 442 de cadre didactice angajate, 350 vor activa în cadrul centrelor, iar 92 în incinta instituțiilor de învățământ.
 
🏫‼️De asemenea, menționăm că în cadrul Centrului Orășenesc al Tinerilor Naturaliști este activă tabăra de iarnă „Green Gate”, unde sunt înscriși 400 de elevi, dintre care 87 sunt copii ai familiilor refugiate.
 
💬🏆Direcția Generală Educație Tineret și Sport își exprimă aprecierea față de implicarea elevilor și cadrele didactice pentru desfășurarea acestor activități educative într-un mod dinamic și inovator.