Organizarea întremării și odihnei elevilor în vara anului 2022

ℹDirecția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău informează că în vara anului 2022, elevii din municipiu vor beneficia de diverse tipuri de tabere, inclusiv tabere cu sejur de zi, tabere constante, tabere sportive în afara orașului, tabăra ecologică COTN.
▶️Astfel, în 13 tabere cu sejur de zi urmează să se odihnească 1.111 copii, iar în acest scop Primăria municipiului a alocat 2,15 milioane de lei.
🗓Regimul de activitate al taberelor nominalizate este 08:00 – 17:00, 15 zile, cu excepția zilelor de weekend, în perioada 06-24 iunie (schimbul I) și 27 iunie – 15 iulie – schimbul II (tabăra din incinta Liceului Teoretic „G. Meniuc”).
👧👦Din numărul total de copii din taberele cu sejur de zi 197 de copii, vor beneficia de bilete cu titlu gratuit.
🏕Taberelor constante :
▶️Tabăra de odihnă „Alunelul” (satul Bardar) sectorul Botanica
▶️Tabăra de odihnă „Poieniţa veselă” (comuna Dănceni), sectorul Botanica
▶️Tabăra de odihnă „Cireşarii”, sectorul Centru
👦👧În total în aceste tabere constante se vor odihnii 6.550 copii, în acest scop, din bugetul municipal vor fi alocați 20,6 milioane de lei.
📢Pentru a beneficia de bilet de odihnă în taberele constante „Cireșarii”, „Alunelul” sau „Poienița veselă”, părinții vor depune o cerere în instituția de învățământ, unde copilul își face studiile.
🏕Taberele sportive în afara orașului: 1.291 bilete vor fi repartizate școlilor sportive pentru cantonamente și pregătiri/ întreceri sportive cu alocarea a 3,57 mil lei din bugetul municipal.
📢Pentru a beneficia de bilet de odihnă în taberele sportive, părinții se adresează la administrația școlii sportive frecventată de către copil.
📌Menționăm că la tabără copilul se va prezenta cu următoarele acte:
✅Biletul de odihnă;
✅Certificatul medical al elevului (forma 079/e), inclusiv imunizarea (oferit de către medicul de familie)
✅Act de identitate, autentificat.
💬Direcția generală educație, tineret și sport direcțiile de profil sectoriale, instituțiile de învățământ cu gestiune bugetară au asigurat pregătirea taberelor cu sejur de zi, a taberelor constante, a taberei ecologice, completarea taberelor cu personal, alimentarea copiilor din tabere, achiziționarea inventarului sportiv, a jucăriilor și a rechizitelor.
‼️Pentru pregătirea taberelor de odihnă în sezonul estival 2022 din bugetul municipal au fost alocate 4,5 milioane de lei.