Organizarea odihnei copiilor în sezonul estival 2022

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport, Primăria municipiului Chișinău informează că în vara anului 2022, elevii din municipiu beneficiază de diverse tipuri de tabere, inclusiv tabere cu sejur de zi, tabere constante, tabere sportive în afara orașului, tabăra ecologică COTN.

La moment în municipiul Chișinău activează 13 tabere cu sejur de zi pentru 1.111 copii, în acest scop Primăria municipiului a alocat 2,15 milioane de lei. La data de 24.06.2022 s-a finalizat primul schimb pentru 1051 elevi, inclusiv 2 copii cu statut de refugiat.

Pe parcursul activității toate taberele au desfășurat excursii, ștafete, concursuri sportive printre ele enumerăm: excursiile la Fabrica de fluturi, Grădină Zoologică, Muzeul de etnografie, parcul Dendrarium, parcul Valea Morilor, Detașamentele Salvatori și Pompieri din sectoare,  Muzeul Frumseții „Viorica Cosmetic”, Fabrica de ciocolate „Rifero” din satul Văsieni, raionul Ialoveni.

De asemenea datorită colaborări frumoase cu Teatrul Ion Creangă, copiii au beneficiat de numeroase spectacole „Aventurile lui Ciufulică”,  „Guguță”. Arta înaltă adusă la sufletul copilului de către profesioniști a fost înalt apreciată, dar si mediatizată in mas-media.

La data de 23.06.2022 s-a finalizat al II-ea schimb pentru 250 copii din tabăra de odihnă „Cireșarii” din or. Vadul lui Vodă iar începând de sâmbătă, 25.06.22 – a început schimbul III, în acest schimb au fost așteptați al doilea grup de 40 de elevi din comuna Țânțăreni.

Schimbul II la taberele „Poienița veselă ” și „Alunelul” a început la data de 22.06.22 pentru 800 copii. La moment în taberele constante se odihnesc 1050 copii, total, de la începutul sezonului estival, s-au odihnit 2100 copii, inclusiv 6 cu statut de refugiat.

În cadrul Centrului orășenesc al tinerilor naturaliști de la data de 20.06. 22 a  început  al II-lea sejur în tabăra ecologică „GREEN GATE”, unde sunt înscriși 226 elevi, dintre ei 37 sunt copii din familiile refugiate. Pe parcursul primei săptămâni de activitate, elevii din tabără au beneficiat de excursii la Muzeul de calculatoare, Grădina Botanică, Laser TAG. Contact ZOO, Teatrul „Licurici”, vizită la bazin etc. În total în această tabără au beneficiat de odihnă 406 copii.

1291 bilete au fost repartizate școlilor sportive pentru cantonamente și pregătiri pentru întreceri sportive. La moment au fost perfectate documentele pentru odihna a 350 copii în taberele sportive destinate pregătirilor pentru cantonamente și întreceri sportive.

Menționăm că în total pentru  pregătirea taberelor de odihnă pentru sezonul estival 2022, au fost  distribuite mijloacelor financiare în sumă totală de 4533,3 mii lei.