Organizarea odihnei de vară 2022

Elevii municipiului Chișinău se vor bucura din nou de odihnă și recreere în taberele de vară

Astfel, după doi ani de pandemie, pe parcursul verii anului curent, vor activa 13 tabere cu sejur de o zi, 3 tabere constante și tabere sportive destinate asanării și pregătirii loturilor municipale pentru competiții sportive.

Totodată, taberele de odihnă din municipiul Chișinău nu vor fi deschise până nu vor fi verificate minuțios de către specialiștii din domeniu, astfel ca aceste spații să nu prezinte pericol pentru copii.

Reamintim că în anul 2020 taberele de vară au fost închise din cauza pandemiei COVID-19, iar în anul 2021 au activat doar cu sejur de zi.

Menționăm că, oferta educațională pentru sezonul estival a anului 2022 în municipiul Chișinău este constituită din Programe subvenționate de către Administrația Publică Locală.

În total, în sezonul estival 2022 vor fi eliberate 8.952 de bilete de odihnă, pentru care din bugetul municipal vor fi alocate mijloace financiare în valoare de 26 mil 314 mii lei, iar pentru pregătirea taberelor constante și cele cu sejur de zi, din bugetul municipal au fost alocați 4,5 mil lei.