Organizarea olimpiadelor școlare 2023-2024

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău aduce la cunoștință că în această perioadă sunt în plină desfășurare olimpiadele de sector care vor dura până pe data de 10 februarie 2024.

Ediția anului 2024 a olimpiadelor școlare cuprinde trei etape distincte: etapa locală, etapa de sector și etapa municipală.

Etapa locală s-a desfășurat în incinta instituțiilor de învățământ secundar ciclul I și II, iar ofertele de participare la etapa de sector au fost transmise de către conducătorii instituțiilor, respectând cerințele stabilite în ordinele de organizare și desfășurare a competițiilor.

În perioada 03 februarie 2024 – 13 aprilie 2024, se vor desfășura olimpiadele municipale, utilizând teste unice elaborate de Consiliul Olimpic Republican.

De asemenea, în intervalul 28 ianuarie 2024 – 27 aprilie 2024, vor avea loc olimpiadele municipale bazate pe teste aprobate de Consiliul municipal de coordonare.

La etapa municipală a olimpiadelor școlare vor participa liderii clasamentului etapei de sector și elevii premianți cu diplomele de gradul I, II și III din etapa municipală a ediției anului 2023.

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău le urează în continuare elevilor implicați mult succes, un parcurs plin de satisfacții, experiențe educative semnificative și, în final, obținerea rezultatelor meritate.

Menționăm că concursurile și olimpiadele școlare se desfășoară în conformitate cu prevederile programului anual privind activitățile de susținere a elevilor capabili de performanțe înalte (etapa locală – în lunile decembrie – ianuarie, etapa raională/municipală/zonală – în lunile ianuarie-februarie, etapa republicană – în lunile februarie-mai).

Mai jos puteți vedea rezultatele olimpiadelor de sector desfășurate până la acest moment: