Organizarea procesului de alimentație gratuită a elevilor din instituțiile de învățământ primar şi secundar, ciclul I şi II din municipiul Chișinău
Astăzi, 30 martie 2021, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău vine către publicul larg cu informația despre organizarea procesului de alimentație gratuită a elevilor din instituțiile de învățământ primar şi secundar, ciclul I şi II din municipiul Chișinău prin distribuirea pachetelor către părinții acestora, cu respectarea strictă a regulilor de prevenire a infecției Covid-19.
Vă informăm că până la data 30.03.2021 au beneficiat de alimentație gratuită în perioada de referință, total – 8230 de elevi:
- 2880 de elevi clasa I-IV din familii social-defavorizate, în valoarea micului dejun;
- 3819 de elevi clasa V-IX din familii social-defavorizate, în valoarea micului dejun;
- 188 de elevi clasa I-XII care au fost suportat TBC şi cei care au contactat focarele TBC, în valoarea micului dejun şi a prânzului;
- 1343 de elevi din grupele cu program prelungit (20% din numărul total de elevi ai grupelor cu program prelungit).
În context menționăm că alimentația gratuită a elevilor din instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I și II din municipiul Chișinău prin distribuirea pachetelor, se desfășoară conform ordinului DGETS, nr. 224 din 22.03.2021.
Urmarea a informației stocate din teren s-a constatat următoarele:
- În instituții sa respectă graficul stabilit de distribuire a pachetelor cu produse alimentare, coordonat de către prestatorul de servicii alimentare și aprobat de către directorul instituției;
- Conținutul pachetului cu produse alimentare este coordonat cu CSP și aprobat de directorul instituției de învățământ;
- Distribuirea pachetelor cu produse alimentare are loc odată în săptămână, cu monitorizarea membrilor comisiei de triere din instituție;
- Respectarea strictă a regulilor de prevenire a infecției Covid-19 în timpul distribuirii pachetelor cu produse alimentare.
Conținutul pachetului cuprinde așa produse alimentare: crupe de orez, hrișcă, fulgi de ovăz biscuiți, zahăr, ulei de floarea soarelui, covrigei, chifle, cașcaval, fructe.
În urma analizei pachetului cu produse alimentare, s-a atestat că produsele sunt calitative și însoțite de actele necesare de conformitate.
În context, Andrei PAVALOI, șef DGETS vine cu îndemnul către toată comunitatea civilă și educațională să ne consolidăm eforturile comune pentru a asigura în continuare o alimentație de calitate și o dezvoltare armonioasă a copiilor din municipiul Chișinău. Totodată a menționat că „un alt aspect care merită a fi considerat sunt multiple scrisori de mulțumire din partea părinților, urmare a deciziei de a alimenta elevii din familii social-defavorizate pe perioada procesului educațional la distanță”.
30.03.2021