Organizarea procesului de alimentație în instituțiile de învățământ general

Organizarea procesului de alimentație în instituțiile de învățământ general din municipiul Chișinău reprezintă un aspect prioritar pentru Direcția Generală Educație, Tineret și Sport.

În acest context, în săptămâna curentă, Angela Cutasevici, Viceprimarul municipiului Chișinău a mers cu vizite de monitorizare în mai multe instituții de învățământ, cu verificarea riguroasă a calității materiilor prime recepționate și a preparatelor culinare finisate, precum și a modului în care acestea sunt servite, respectând cu strictețe gramajul și temperatura de servire a bucatelor.

Aceste vizite de monitorizare vor continua și în alte instituții de învățământ pentru a garanta respectarea și aplicarea corespunzătoare a standardelor de calitate și igienă.

Calitatea preparatelor culinare oferite copiilor în aceste instituții reprezintă un element vital, având în vedere impactul direct asupra sănătății și dezvoltării armonioase a celor mici.

Meniul zilnic de repartiție este întocmit conform Meniului model unic, adaptat specificului sezonier și respectând normele fiziologice de consum. Acest aspect este crucial, deoarece asigură diversitatea și echilibrul nutrițional necesar pentru dezvoltarea optimă a copiilor în fiecare etapă a creșterii lor.

Produsele alimentare livrate în instituțiile de educație timpurie sunt însoțite de certificate de conformitate și calitate, iar aceste documente sunt supuse unui control zilnic riguros de către membrii Comisiei de triaj din cadrul instituției. Astfel, se garantează siguranța și calitatea alimentelor oferite micuților.

Suntem dedicați asigurării unei alimentații de calitate pentru copii, pentru că ne preocupă sănătatea și bunăstarea acestora. De aceea, ne implicăm activ în implementarea și menținerea standardelor ridicate de igienă și calitate în cadrul procesului de producție și distribuție a alimentelor destinate copiilor.