Organizarea tezelor semestriale din învățământul liceal în anul de studii 2023-2024

Stimați elevi, profesori și părinți,

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport vă informează că, începând de astăzi, 17 mai, s-a dat startul tezelor semestriale la disciplina Matematica pentru profil real și Istoria românilor și universală pentru profil umanist. De asemenea, elevii ce studiază în instituțiile cu profil sportiv și arte vor susține Proba de profil.

Tezele semestriale în învățământul liceal, în anul de studii 2023-2024, vor fi organizate conform următoarelor acte normative:

  • Conform Curricula disciplinare, ediția 2019;
  • La disciplinele școlare, în conformitate cu Anexa Planului-cadru;
  • Cu excluderea disciplinelor școlare obligatorii la care procesul de evaluare se realizează prin descriptori, precum și a disciplinelor opționale.

Menționăm că perioada de desfășurare a tezelor semestriale este 17-24 mai 2024. Următoarele teze vor fi susținute de elevi la Limba străină I și Disciplină la solicitare (alta decât cea susținută în sesiunea de iarnă).

Le dorim mult succes elevilor și avem încrederea că vor obține rezultate pe măsura așteptărilor. Continuăm să sprijinim eforturile lor și să asigurăm un mediu educațional propice performanței.