Pedagogul Anului 2024

ℹ️📣Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău anunță desfășurarea celei de-a XX-a ediții a concursului municipal „Pedagogul Anului-2024”. Această competiție reprezintă deja o tradiție frumoasă în municipiul Chișinău și este organizată an de an pentru a recunoaște excelența și dedicarea cadrelor didactice din învățământul municipal.
 
🗓Perioada concursului este între 2 și 14 februarie 2024, iar obiectivele principale ale competiției sunt următoarele:
✅️Sporirea prestigiului profesiei de pedagog;
✅️Stimularea activității creative a pedagogilor și promovarea experienței avansate și inovatoare;
✅️Motivarea cadrelor didactice pentru autoafirmare și perfecționare continuă.
 
👨‍🏫🏆La această ediție, concursul va avea 14 participanți, dintre care 4 educatori, 6 învățători și 4 profesori. Probele de concurs se vor desfășura în instituțiile de învățământ – Liceul Teoretic cu Profil de Arte „Elena Alistar”, IPLT „M. Koțiubinski”, IPLT cu Profil Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” și Grădinița-Creșă nr.227.
 
✍️💬Comisia municipală de concurs a evaluat deja primele probe, incluzând eseul „Portretul profesional al pedagogului”, proba orală „Inteligența profesională” și prezentarea materialului audiovizual „Reflecții”. Participanții care au acumulat cel puțin 50% din punctajul maximal vor avansa către faza a doua a concursului.
 
🗓Faza a doua a concursului, desfășurată în perioada 6-14 februarie 2024, va include următoarele probe:
✅️Proba de ingeniozitate ad-hoc bazată pe un studiu de caz propus de comisia de concurs;
✅️Activitatea „Ora publică”;
✅️Tema pentru acasă, unde concurenții vor prezenta un discurs la tema „În numele viitorului”.
 
✍️📝Comisia municipală de concurs va evalua și aprecia probele conform criteriilor din regulament. La finalul concursului, vor fi desemnați câștigătorii și nominalizările conform categoriilor de participare, precum educatorul anului, învățătorul anului și profesorul anului.
 
🔴De asemenea, mulțumim pentru susținerea și implicarea partenerilor noștri – Consiliului municipal Chișinău al Sindicatului Educației și Științei, în numele dnei Margareta Sîrbu, cu sprijinul cărora putem organiza și desfășura acest concurs important pentru comunitatea noastră educațională. Ne bucurăm să vedem angajamentul și interesul constant pentru dezvoltarea și promovarea învățământului în municipiul Chișinău.
 
‼️Le dorim tuturor participanților inspirație, tenacitate, optimism, consecvență, tărie de caracter, recunoștință sinceră din partea discipolilor, împlinire personală și profesională. Mult succes‼️
 
🌐Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale și veridice informații despre sistemul educațional din municipiul Chișinău, te invităm să ne urmărești pe canalul nostru oficial de Telegram – https://t.me/dgetschisinau