Petrecem vara activ – activități pentru elevii și tinerii din municipiul Chișinău în sezonul estival

În această vară Municipiul Chișinău pune la dispoziție tuturor elevilor și tinerilor o serie de activități pentru a petrece vacanța activ și interactiv.

  1. Descoperă oferta taberelor cu sejur de zi – https://cutt.ly/pwwKDQ2V

Pentru aceste 14 tabere se oferă 1305 bilete de odihnă, dintre care 1180 în schimbul I și 125 în schimbul II. Costul unui bilet în taberele cu sejur de zi a fost stabilit în mărime de 2525 lei, iar plata redusă a părinților va constitui 505 lei, adică 20 % din costul biletului.

Regimul de activitate al taberelor se va desfășura în intervalul 8:00-17:00, 15 zile, cu excepția zilelor de sâmbătă și duminică, în perioada 05-23 iunie pentru I-ul schimb și 26 iunie – 14 iulie pentru schimbul al II-lea (tabăra Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu”).

  1. Descoperă multitudinea de activități oferite de taberele constante – https://cutt.ly/OwwKFNPO

Anul acesta, 6400 de copii se vor odihni în taberele de odihnă constante: „Alunelul” (satul Bardar), „Poieniţa veselă” (comuna Dănceni), „Cireşarii” (oraşul Vadul lui Vodă). Acestea își vor începe activitatea în perioada 06-07 iunie și vor activa până la sfârșitul lunii august.

Prețul biletului de odihnă în taberele constante este 3500 lei pentru 1 bilet cu durata de 10 zile, însă părinții vor achita – 700 lei (20% din prețul biletului de 3500 lei). În taberele de odihnă constante 1835 de bilete vor fi oferite cu titlu gratuit.

  1. Descoperă potențialul copilului în cadrul centrelor extrașcolare www.extrascolar.md

Instituțiile extrașcolare valorifică talentul, creativitatea, îndemânarea și măiestria copiilor în cadrul atelierelor pe care le desfășoară. Acestea își vor desfășura activitatea în perioada 01-30 iunie. Ofertele pentru taberele de vară 2023 pe care le oferă în acest sezon estival instituțiile extrașcolare sunt publicate pe platforma www.extrascolar.md.

  1. Descoperă pasiunea copilului pentru sport la școlile sportive www.extrascolar.md/Sport

Aici tinerii talentați și pasionați de sport sunt încurajați să-și dezvolte abilitățile sportive la cel mai înalt nivel. În acest an 2100 bilete de odihnă pentru copii și 105 bilete pentru antrenori sunt repartizate în cadrul școlilor sportive pentru cantonamente și pregătiri pentru întreceri sportive. Oferta instituțiilor sportive sunt publicate pe platforma   www.extrascolar.md/Sport

  1. Descoperă o lume de oportunități la centrele pentru tineret din Chișinău https://cutt.ly/rwwKSySa 

În cadrul acestor 5 centre tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani din Chișinău au oportunitatea de a participa la activități precum: voluntariat, informare, abilitare, dezvoltare personală și animarea timpului liber, ghidare și orientare în carieră, consiliere psihologică, cluburi de interes. Ofertele activităților Centrelor Municipale de Tineret pentru vara 2023 – https://cutt.ly/rwwKSySa