Planul Cadru — grupe în învățământul preșcolar

Direcția Generală Educație Tineret și Sport informează că Ministerul Educației și Cercetării a aprobat planul cadru pentru învățământul preșcolar, un ghid esențial care va ghida pașii noștri în procesul educațional. Acest plan cadru este o piatră de temelie pentru toți cei implicați în educația preșcolară, de la părinți la cadre didactice.
 
Unul dintre aspectele cheie ale acestui plan cadru este structurarea grupei în învățământul preșcolar, asigurând astfel o abordare adecvată în funcție de vârsta copiilor:
Grupa I mică: vârsta 2-3 ani;
Grupa II mică: vârsta 3-4 ani;
Grupa medie: vârsta 4-5 ani;
Grupa mare: vârsta 5-6 ani;
Grupa pregătitoare: vârsta 6-7 ani;
Grupe mixte: vârsta de 2-4 ani; vârsta de 3-5 ani; vârsta de 5-6(7) ani, pentru comunitățile mici, grupe constituite din copii cu vârsta 2-6(7), 2-4 și 5-6(7) ani.
 
La constituirea grupelor de copii în învățământul preșcolar, vom respecta regulile stipulate în Regulamentul sanitar pentru instituțiile de educație timpurie (Hotărârea Guvernului nr. 1211/2016), Regulamentul tip al instituției de educație timpurie (Ordinul Ministrului Educației, Culturii și Cercetării nr. 254 din 11.10.2017) și Circulara Ministerului Educației și Cercetării nr. 3430 din 16.07.2021 cu privire la completarea grupelor în instituția de educație timpurie.
 
Acest plan cadru reprezintă un ghid esențial pentru o educație preșcolară de calitate, care să se adapteze nevoilor și etapelor de dezvoltare ale copiilor. Suntem dedicați asigurării unui mediu educațional sigur și benefic pentru cei mai mici membri ai comunității noastre.