„Povestea unui Virus Viclean” pusă ȋn scenă de copiii la IET nr. 225 din municipiul Chişinău

  • Sfârșitul lunii iunie 2021 a fost marcată în IET nr. 225 „Spicușor” prin finalizarea Proiectului informativ-educațional „Despre sănătate cu responsabilitate”, realizat de Centrul Internațional de Prevenire și Informare în Domeniul Adicțiilor (CIPIDA) în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău și susținerea Direcției Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău.
  • Astfel, prin intermediul basmului terapeutic „Povestea unui virus viclean” a fost realizat obiectivul principal al proiectului informativ-educațional, care vizează prevenirea răspândirii infecției cu noul Coronavirus la copiii de vârstă preșcolară mare (5-6/7 ani).
  • Menționăm că beneficiarii Proiectului au fost peste 60 de copii din grupele mari ai instituției, care, pe parcursul lunii iunie au participat activ la realizarea activităților propuse. Împreună cu educatorii și părinții au citit povestea, au examinat imaginile şi au identificat eroii, au analizat comportamentele personajelor, au învățat reguli de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus, au înscenat povestea. Totodată, participanții la prezentare au avut ocazia să interacționeze, să împărtășească diferite întâmplări din viață și să vorbească despre importanța acestei povești terapeutice în prevenirea infecției cu noul Coronavirus.
  • „Considerăm, că implementarea acestui proiect în grădiniță este importantă și necesară, deoarece, ne-a permis să le explicăm copiilor ce trebuie să facă pentru a se feri de viruși, ce reguli de igienă personală să respecte pentru a se proteja de infecții, cum să-și fortifice sistemul imunitar. Bravo copiilor, educatorilor, părinților care s-au implicat şi au realizat cu brio acest proiect”, susține atât administrația IET nr. 225 „Spicușor”, cât și angajații.
  • Aducem mulțumiri tuturor factorilor implicați în acest proiect, pentru suportul sisținerea acordată, în promovarea sănătății și educației pentru sănătate, necesare în prevenirea răspândirii infecției cu noul Coronavirus.
  • Reamintim că Proiectul informativ-educațional „Despre sănătate, cu responsabilitate” se adresează copiilor de vârsta școlară mică (7-9) ani pentru a preveni cu ajutorul terapiei narative răspândirea infecției cu noul Coronavirus și a derulat în mai multe grădinițe din municipiul Chișinău.