Premierea sportivilor și antrenorilor participanți la competițiile internaționale

🗓Astăzi 10 noiembrie 2022, în cadrul unei ceremonii, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău a premiat sportivii și antrenorii participanți la competițiile internaționale.
💬Andrei Pavaloi, șef adjunct Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, a felicitat sportivii, apreciind înalt profesionalismul și măiestria antrenorilor acestora. În discursul său, șeful adjunct DGETS a menționat valoarea, dar și importanța sportului în viața copiilor, tinerilor, îndemnând sportivii să persevereze și să-şi dezvolte continuu aptitudinile în domeniu.
🆙️Pentru performanțele obținute pe parcursul anului 2022 la competițiile internaționale și naționale, au fost apreciați cu Diplome și premii bănești sportivii:
✅️Vieru Denis – medaliat cu bronz, Campionatul Mondial Seniori din or.Tashkent, Uzbekistan (07.10.2022); Câștigătorul Grand Slam-ul de la Baku. obținând cinci victorii în categoria de greutate 66 kg.
✅️Valeriu Duminică – antrenor principal al Lotului Național.
✅️Marinenkova Larisa – participantă la 4 ediții ale Jocurilor Paralimpice: Beijing 2008 loc 7; Londra 2012 –participantă; Rio de Janeiro 2016 loc 7 și Tokyo 2020 (2021) loc 8.
Multiplă campioană a Republicii Moldova la Para Powerlifting.
Multiplă campioană și premiantă a Cupelor Mondiale, Campionatelor Europene.
Locul II la Campionatul European Open de Para Powerlifting, perioada – 22-30 septembrie 2022, or. Tbilisi, Georgia.
✅️Prodan Dumitru – Antrenor Emerit al Republicii Moldova.
✅️Marin Robu – elev al Școlii sportive specializate de haltere, Locul I Campionatul
European de haltere din or. Durres (Albania) U – 23, categoria de greutate – 81 kg
✅️Sergiu Crețu, Antrenor Emerit al Republicii Moldova.
📌Menționăm că pentru anul curent Primăria municipiului Chișinău a alocat 9 milioane de lei, doar pentru concursuri și competiții naționale și internaționale în toate domeniile sportive, dar și pentru premiile care se oferă campionilor noștri pentru performanță.