Premiul special Oracle Academy obținut de două eleve din municipiul Chișinău

?Premiul special Oracle Academy obținut de două eleve din municipiul Chișinău, în cadrul Concursului Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF 2021.
————————————————————————–
?Este remarcabil faptul că elevele: Ana Vizitiv, Liceului „Da Vinci” și Mădălina Griza, Liceul Teoretic „Orizont” din municipiul Chișinău, ce au reprezentat Republica Moldova la Concursul Internațional de Științe și Inginerie Regeneron ISEF 2021, la categoria System software, au dat dovadă de cunoștințe relevante, astfel au obținut premiul special Oracle Academy în valoare de 5 000 $
?Evenimentul s-a desfășurat online în perioada 03 – 21 mai 2021 și a întrunit peste 1.900 de elevi din 65 de țări din întreaga lume.
?Astfel, în cadrul concursului, Ana Vizitiv, elevă în clasa a XI-a și Mădălina Griza, elevă în clasa a XI-a, au prezentat proiectul „Augmenting Under-Researched Medical Domains with an Intuitive Querying System on Resourceful Crowd-Collected Data”. Lăudabil este faptul că echipa Republici Moldova a fost pregătită și ghidată de colaboratorul DGETS, profesor de informatică, grad didactic superior, Svetlana Golubev.
?Pe lângă categoria System software, Concursul Internațional din acest an a cuprins circa 1500 de proiecte la categoriile: Științe ale animalelor, Științe comportamentale și sociale, Biochimie, Științe Biomedicale și de Sănătate, Inginerie biomedicală, Biologie celulară și moleculară, Chimie, Biologie computațională și bioinformatică, Pământ și Știința Mediului, Sisteme integrate, Energie chimică, Energie fizică, Inginerie mecanică, Inginerie de mediu, Știința Materialelor, Matematică, Microbiologie, Fizică și astronomie, Științe ale plantelor, Robotică și mașini inteligente, Sisteme software, Știința medicală translațională.
?Menționăm că, Republica Moldova a fost reprezentată de două echipe, finaliste ale Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2021, delegate la etapa internațională a concursului la propunerea Comisiei de Jurizare, cu suportul Asociației Companiilor din domeniul TIC și a Agenției pentru Proprietatea Intelectuală.
?Direcţia Generală Educație Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău adresează sincere felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare și realizări pe măsura așteptărilor.