Prima sesiune a Campaniei: Ce și cum? Totul despre educație!

ℹ️La data de 08 decembrie 2022, în incinta Centrului municipal de Tineret Chișinău s-a desfășurat prima sesiune a Campaniei: Ce și cum? Totul despre educație!
 
🧑‍🏫În cadrul primei sesiuni elevii au discutat cu doamna Viorica Negrei, șefă adjunctă a Direcției Generale Educație Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău.
 
💬În alocuțiunea sa, șefa adjunctă DGETS, Viorica Negrei, a menționat că Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului Municipal Chișinău promovează politici și practici prin care susține participarea elevilor în procesul de luare a deciziilor la diferite niveluri. Este necesar ca vocea acestora să fie auzită și acest fapt să nu fie doar o sintagmă de trend. CME este o prioritate a DGETS și suntem deschiși la toate sesizările, la toate cercetările și studiile realizate de copii și tineri în legătură cu respectarea drepturilor lor.
 
📌Printre subiectele abordate în cadrul ședinței, s-au numărat:
 
✅️Care este metoda de respectare și implementare a curriculumului de învățământ;
✅️Cum se poate de creat o colaborare armonioasă între profesor-elev;
✅️Cum colaborează elevii, profesorii și Direcția Generală Educație Tineret și Sport;
✅️Provocările cu care se confruntă elevii și cum ar putea fi soluționate eficient.
 
🗓Vă informăm că următoarea întâlnire va avea loc la data de 22.12.2022
 
📑Iar pentru a participa și dumneavoastră la această campanie, vă rugăm să vă înregistrați prin completarea formularului atașat – https://forms.gle/VBbcj6pMNt3eswAF8
 
‼️Menționăm că Consiliul Municipal al Elevilor este o structură reprezentativă și consultativă a elevilor pe lângă DGETS, care are ca misiune de bază valorificarea și exprimarea vocii elevilor. Consiliul reprezintă o platformă prin care elevii pot să-și facă vocea auzită referitor la toate aspectele vieții școlare. Totodată, consiliul este un mecanism prin care conducerea DGETS consultă opinia elevilor în elaborarea, implementarea, monitorizarea și evaluarea politicilor educaționale.