Primăria municipiului Chișinău va oferi și în acest an cadouri cu dulciuri copiilor din instituțiile de educație timpurie

Peste 31.000 de mii de cadouri cu dulciuri vor fi oferite și anul acesta copiilor din instituțiile de educație timpurie de către Primăria municipiului Chișinău.

Astfel, Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău a achiziționat 31.831 de cadouri, în valoare de 970.845 lei, însoțite de certificate de conformitate, pentru a fi împărțite micuților care frecventează instituțiile de educație timpurie din municipiu.

Banii au fost identificați de către DGETS în urma economiilor formate pe parcursul anului curent.

Costul cadoului per copil este de 30.50 lei și conține dulciuri/biscuiți în asortiment.

  • Sectorul Botanica: beneficiari 7868 de copii
  • Sectorul Buiucani: beneficiari 6500 de copii
  • Sectorul Centru: beneficiari 4586 de copii
  • Sectorul Ciocana: beneficiari 5977 de copii
  • Sectorul Râșcani: beneficiari 6900 de copii

Această acțiune se desfășoară al patrulea an consecutiv și a devenit o frumoasă tradiție a municipalității. În cele 134 instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău, la moment sunt înscriși în liste 37.007 de copii în 1.537 grupe funcționale.

Menționăm că Direcția Generală Educație Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău interzice orice colectări de bani pentru cadouri, brad, jucării de brad și alte taxe în contextul sărbătorilor de iarnă.