Primăvara Francofoniei domnește în aceste zile și pe culoarele Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Chișinău

🏫Primăvara Francofoniei domnește în aceste zile și pe culoarele Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Chișinău
🇨🇵Astfel, pentru a marca Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită în fiecare an la data de 20 martie, sunt organizate multiple activități:
✅„La valise de voyage” – o activitate condusă de voluntară franceză a l’Alliance Fran çaise – Lisa Tropres cu elevii claselor a 5-a și a 6-a în timpul căreia tinerii francofoni au descoperit frumusețea orașelor franceze.
✅„Personajul meu preferat” – este o altă activitate la care elevii claselor primare cu profesorii lor de franceză au evaluat pe scena liceului.
📌Acestea sunt evenimentele organizate de elevii instituției ghidați cu măiestrie de extraordinarele profesoare de franceză.
💙🤍❤Inima sărbătorii este limba franceză, ca limbă de comunicare, ca limbă folosită în instituțiile de învățământ, ca limbă a dezvoltării și schimburilor în care se exprimă peste 220 de milioane de locuitori ai planetei. Este o ocazie deosebită pentru a discuta în franceză, pentru a contribui la formarea frumoaselor personalități și a invita comunitatea educațională la evenimentele ce vor avea loc până la sfârșitul lunii martie.
💬Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău aduce sincere mulțumiri pentru implicarea și participarea activă elevilor și profesorilor din cadrul Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” cu prilejul „Săptămânii Francofoniei”.