Primul SmartLab din Republica Moldova va fi inaugurat în Instituția Publică Liceul Teoretic „Hyperion”

ℹ️Primul SmartLab din Republica Moldova va fi inaugurat în Instituția Publică Liceul Teoretic „Hyperion” din municipiul Chișinău. Investiția de 90.000 de euro, în echipamente și instrumente pentru gimnaziu și liceu.

🏫Noul laborator dispune și de un sistem video-streaming de ultimă generație care oferă elevilor oportunitatea de a cunoaște și chiar participa împreună cu elevi din alte țări la aceleași ore, spre exemplu de matematică, biologie sau chimie. Primul SmartLab din Republica Moldova a fost realizat printr-o donație de aproximativ 90.000 de euro făcută de Asociația INACO, cu sprijinul companiei daneze Shape Robotics. 

🗓Miercuri, 3 august 2022, începând cu ora 10:00, va avea loc evenimentul de inaugurare a primului laborator SmartLab din Republica Moldova. Proiectul educațional inovator premiat la cel mai mare târg din lume (BettLondra) a fost implementat în cadrul Instituției Publice Liceul Teoretic Hyperion din Durlești, Chișinău, de Asociația INACO – Inițiativa pentru Competitivitate, din București. Evenimentul va beneficia de prezența (fizică și online) a unor oficialități la nivel înalt de la Chișinău și București, ca și a mai multor experți în educație din Copenhaga, Londra și Dubai. 

📢SmartLab INACO este un laborator digital inteligent, un ecosistem tehnologic avansat, ce dispune de software-uri educaționale și materiale de lucru esențiale în procesul de predare-învățare tip STEAM (Science, Technology, Engineering, Art and Math). SmartLab vine cu soluții interactive pentru toate materiile de studiu urmărind să dezvolte elevilor competențe digitale esențiale meseriilor viitorului.