Prioritățile și inițiativele profesionale ale bibliotecilor școlare în anul 2024

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport vă informează că la data de 5 decembrie 2023 a organizat o întrunire profesională dedicată bibliotecarilor școlari sub genericul „Prioritățile și inițiativele profesionale ale bibliotecilor școlare în anul 2024”. Evenimentul a avut loc în incinta Instituției Publice Liceul Teoretic „M.Koţiubinski”.
 
La această întrunire au participat în total 105 bibliotecari școlari, provenind din diverse instituții educaționale. Scopul acestei adunări a fost de a promova dezvoltarea competențelor profesionale ale bibliotecarilor școlari, subliniind importanța bibliotecii școlare în construirea unei comunități alfabetizate, informate și participative.
 
Printre obiectivele principale ale întrunirii profesionale s-au numărat:
 
Orientarea pentru dezvoltarea competențelor profesionale ale bibliotecarilor școlari;
Reliefarea rolului bibliotecii școlare în crearea unei comunități alfabetizate, informate și participative;
Cunoașterea și implementarea modificărilor Legii cu privire la biblioteci în activitatea profesională a bibliotecarilor școlari.
 
Evenimentul a fost onorat de prezența unor formatori naționali în domeniul biblioteconomiei, cum ar fi Ecaterina Scherlet, director al Bibliotecii Școlare a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, Marina Cîrmu, bibliotecar la BȘ UPSC, și Liubov Arion, specialist principal a Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.
 
Această întrunire profesională a reprezentat o oportunitate deosebită pentru schimbul de idei, împărtășirea de bune practici și consolidarea colaborării între bibliotecarii școlari, în vederea promovării educației și informației în rândul elevilor și comunității școlare.