Investiții masive în sport și activități sportive

Primăria Municipiului Chișinău, pe parcursul anului 2023, a acordat 5 589 599 lei pentru programul de cofinanțare a proiectelor pentru sport și altor activități sportive de nivel local și internațional, care prevăd promovarea modului sănătos de viață, selecția și pregătirea sportivilor de performanță, și antrenarea populației municipiului Chișinău în practicarea sportului.

Această practică se desfășoară pentru al doilea an consecutiv și începe să fie o tradiție frumoasă a municipalității. Așadar, în anul 2023, Primăria municipiului Chișinău a cofinanțat 24 de proiecte, dintre care 11 competiții internaționale și 13 acțiuni de amploare organizate în Chișinău.

Costul total al proiectelor constitue 11 130 801 lei, dintre care 5 589 599 lei contribuția municipală și 5 541 202 lei mijloace financiare din partea asociațiilor obștești.

Programul de cofinanțare a proiectelor sportive are scopul de a susține performanțele sportivilor la toate categoriile de vârstă prin organizarea competițiilor naționale și asigurarea deplasărilor internaționale, utilizând potențialul sportiv, în vederea incluziunii sociale și oferirii șanselor egale.