Progres substanțial în educație și tineret: Un salt remarcabil în ultimii patru ani

Direcția Generală Educație Tineret și Sport, a înregistrat un progres semnificativ în sectorul tineretului în ultimii patru ani. Cu o creștere de 30 de ori a bugetului alocat pentru tineret, ajungând astfel la aproximativ 60 de milioane de lei, demonstrând un angajament serios față de dezvoltarea și susținerea tinerei generații.
 
Într-un interviu acordat podcastului „Chișinău LIVE”, Andrei Pavaloi, șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, a subliniat rolul crucial al voluntarilor în atingerea acestui succes. El a recunoscut că multe dintre acțiunile și activitățile desfășurate în cadrul direcției au fost posibile datorită implicării entuziaste a voluntarilor.
 
Un aspect esențial subliniat de șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, este legat de importanța investițiilor în tineri, prezentându-le ca investiții esențiale în dezvoltarea viitoare a țării. „Orice investiție în tineri este, de fapt, o investiție în viitorul nostru colectiv. Dacă nu oferim o educație de calitate și nu investim în școli, nu putem spera la prosperitate și succes pe termen lung,” a subliniat Andrei Pavaloi în timpul interviului.
 
Concluzia sa a fost clară și fermă: „Vreau să transmit tuturor celor care ne critică și spun că alocăm sume considerabile pentru tineri: Nu există nicio problemă mai importantă decât educarea tinerei generații. Educația este cheia viitorului nostru, iar fără această investiție, nu putem spera la o societate dezvoltată și echitabilă.”
 
Este cu adevărat o veste îmbucurătoare să vedem progresul remarcabil în domeniul tineretului, iar această creștere semnificativă a bugetului reprezintă un pas semnificativ către un viitor mai luminos pentru tinerii din Chișinău. Să continuăm să sprijinim inițiativele educaționale și de tineret pentru a construi un mediu propice pentru dezvoltarea și succesul generațiilor viitoare! 👏📚💡