Proiect de dezvoltare a competențelor digitale ale profesorilor din municipiul Chișinău

Direcția Generală Educație Tineret și Sport anunță lansarea unui proiect inovator organizat de YMCA Moldova, HP Inc. și Compania Verdant, dedicat profesorilor din municipiul Chișinău, cu scopul de a dezvolta competențele digitale ale acestora prin intermediul unui curs online. Acest program este creat cu suportul specialiștilor de la Intel și vine în întâmpinarea nevoilor moderne de educație și tehnologie.

Detalii importante despre proiect:

Scopul proiectului: Dezvoltarea competențelor digitale ale profesorilor prin intermediul unui curs online susținut de experți în domeniu.

Participanți: Echipele de profesori, compuse din 3-10 membri, inclusiv un reprezentant al managementului instituției, sunt invitate să participe. Numărul maxim de participanți este de 300.

Durată și format: Cursul va avea o durată de opt luni și se va desfășura în limba rusă. Va include activități săptămânale de câte o oră, conferințe organizate periodic, iar la final, va avea loc o ceremonie de absolvire la sediul YMCA Moldova din Columna 106, Chișinău.

Certificare: Fiecare participant va primi un certificat de atestare a competențelor, semnat de conducerea HP Inc. și Intel, la finalizarea programului.

Înregistrare: Reprezentanții managementului instituțiilor de învățământ și profesorii se pot înregistra aici – https://cutt.ly/0wX8oiZi

Sesiune de informare: O sesiune de informare și prezentare generală a proiectului este planificată online pentru data de 14 și 15 februarie 2024, la ora 14:00.

Această inițiativă reprezintă un pas important către modernizarea procesului educațional și îmbunătățirea calității predării prin utilizarea tehnologiei moderne.