Proiect de prevenire a corupției „Democrația prin Teatru: Reflexia integrității în oglinda scenei”

Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău aduce sincere mulțumiri managerilor instituțiilor de învățământ, pentru buna coordonare, organizare, și prezență a elevilor în sala Teatrului Național „Mihai Eminescu” în cadrul Proiectului de prevenire a corupției „Democrația prin Teatru: Reflexia integrității în oglinda scenei”.
 
Evenimentul inedit a fost organizat de Centrul de Teatru din Moldova, în colaborare cu Centrul Naţional Anticorupţie și Teatrul National „Mihai Eminescu”.
 
În cadrul evenimentul sute de elevi din municipiul Chișinău au urmărit 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐞𝐫𝐚 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢 „𝐀𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐌𝐚𝐜𝐚𝐛𝐞𝐭”, montată pe piesa de teatru a dramaturgului român Cosmin Stănilă, în regia maestrului Alexandru Cozub, evocând un amalgam de emoții pe chipurile tinerilor spectatori.
 
De asemenea, elevii au vizionat desenul animat „Istoria plicurilor” și au participat la lecția interactivă „Arta de a rămâne integru”, condusă de Ion Pruteanu, Șeful Direcției Educație Anticorupție CNA, cu participarea voluntarilor CNA.
 
Proiectul de prevenire a corupției „Democrația prin Teatru – Reflexia integrității în oglinda scenei” este implementat de Centrul de Teatru din Moldova, împreună cu Centrul Național Anticorupție și Teatrul National „Mihai Eminescu”, cu susținerea financiară a European Endowment For Democracy și al Swiss Cooperation in Moldova.